barcelona

Een auto huren in Barcelona

Met de auto Barcelona in …
Wil je binnenkort Barcelona bezoeken en denk je erover na een auto te huren, dan dien je je goed af te vragen wat voor soort vakantie je in gedachte hebt. Ben je slechts een weekend in de Catalaanse hoofdstad en wil je alleen de stad zelf verkennen, dan is een auto niet per se noodzakelijk. Alhoewel Barcelona een goed wegennet kent, met een rondweg die bestaat uit de Ronda di Dalt en Ronda del Litoral, is en blijft Barcelona een miljoenenstad met druk verkeer en de nodige parkeerproblemen. Bovendien is het altijd leuker om over La Rambla te slenteren dan om er overheen te scheuren …

Met een huurauto de omgeving verkennen
Wanneer je echter wat langer in Barcelona verblijft en je wilt ook de omgeving verkennen, dan valt het aan te raden een auto te huren. Je hoeft je dan niet te verdiepen in treinboekjes en busschema’s, maar rijdt eenvoudig met een huurauto overal naartoe, bijvoorbeeld Girona of het Dal√≠-museum in Figueras, om slechts enkele plaatsen in de buurt te noemen. Met een auto liggen ze allemaal binnen handbereik! Een auto huren is ook een goed idee wanneer je in de omgeving van Barcelona verblijft, parkeer deze op een parking rondom de stadsrand en neem hierna de metro naar het centrum.

Autohuur in Barcelona
Autohuur in Spanje is daarnaast een optie als Barcelona slecht het beginpunt vormt van een reis door Spanje. Vlieg op Barcelona, geniet kort van deze heerlijke stad en stap vervolgens in een huurauto om de rest van Cataloni√ę en/of Spanje te verkennen. In Barcelona kun je eenvoudig auto’s huren, bijvoorbeeld op de luchthaven of al van tevoren online. Check alleen nog de Spaanse verkeersregels en een mooie reis staat niets meer in de weg!

Have your say