vliegtuig

De reis

Barcelona ligt in het noorden van Spanje aan de Costa Brava. Deze bestemming is dus relatief dichtbij en je kunt er op veel verschillende manieren komen.

Auto

Veel mensen combineren een stedentrip in Barcelona met een langere vakantie in Spanje. Wanneer je dat wilt doen kan de auto ideaal zijn, omdat je dan binnen Spanje makkelijk kunt reizen.  Vanaf Utrecht is Barcelona ongeveer 1500 km en ongeveer 14 uur rijden. Houd er wel rekening mee dat je in Frankrijk ongeveer 70 euro tol zult moeten betalen per enkele reis.

Vliegtuig

Gezien het feit dat er veel prijsvechters richting Spanje vliegen is het vliegtuig misschien wel de goedkoopste optie. De vlucht duur vanaf Amsterdam ruim 2 uur. In het laagseizoen is dit al mogelijk vanaf een paar tientjes, maar in het hoogseizoen zal het duurder zijn.

Trein

Vanuit Nederland rijdt er geen rechtstreekse trein naar Barcelona. Echter vanaf Parijs wel, dus je kunt met één overstap naar Barcelona reizen. De kosten van een treinreis zijn tussen de 100 en 200 euro per enkele reis. De treinreis neemt inclusief overstap ongeveer 12 uur in beslag.

Bus

Er zijn enkele lijndiensten die richting Barcelona rijden, bijvoorbeeld Eurolines. De prijs voor een enkele reis is vanaf 46 euro en neemt ongeveer 20 uur in beslag. Naast lijndiensten kun je ook kiezen voor een georganiseerde reis van een touroperator. Hier betaal je dan vaak één bedrag voor de reis, verblijf en eventuele excursies.