Barcelona goed bereikbaar met het vliegtuig

Barcelona is om veel redenen een ideale vakantiebestemming. Heerlijk voor een korte stedentrip of om voor een langere tijd te genieten en heerlijk tot rust te komen. Bovendien is een groot voordeel van deze stad dat het erg goed bereikbaar is. Sommige toeristen kiezen ervoor om vanuit Nederland met de auto naar Barcelona gaan, maar veel praktischer is het om met het vliegtuig te gaan. Tickets naar Barcelona zijn vandaag de dag scherp geprijsd. Als je goed zoekt en zeker wanneer je wat flexibel bent in de periode waarin je wil gaan, kun je voor weinig geld in deze prachtige stad komen.

Meerdere vliegvelden rond Barcelona

Barcelona heeft net als vele andere grote steden een eigen vliegveld. Ten zuiden van de stad ligt vliegveld Barcelona El Prat, het grootste vliegveld van de regio. Vanuit Nederland kun je vanaf verschillende vliegvelden vrijwel dagelijks naar dit vliegveld vliegen. Eenmaal aangekomen ben je met het openbaar vervoer of een taxi binnen een paar minuten in het centrum van de stad. Naast het grote vliegveld liggen en rondom Barcelona ook andere vliegvelden, namelijk Reus en Girona. Met name de prijsvechter vliegmaatschappijen vliegen op deze vliegvelden. Vanuit Reus of Girona is het ongeveer anderhalf uur met bijvoorbeeld de trein naar het centrum van Barcelona. De tickets naar deze vliegvelden zijn vaak wat goedkoper, maar liggen dus wat verder van het centrum af. Bijkomend voordeel van vliegen op deze vliegvelden is dat je veel kunt zien van de prachtige regio buiten Barcelona. De stad is prachtig, maar de regio er om heen is minstens zo indrukwekkend.

Huur een auto op het vliegveld

Als je gaat vliegen naar Spanje is het aan te raden om een auto te huren op het vliegveld. Zeker wanneer je op één van de nabijgelegen vliegvelden als Reus of Girona vliegt ben je wat flexibeler met een auto. Bovendien kun je je trip van het vliegveld naar het centrum van Barcelona gebruiken om te stoppen in één van de typisch Spaanse dorpjes die je tegenkomt, om het echte Spaanse leven te ontdekken. Informeer vooraf bij je hotel in Barcelona of er een mogelijkheid is dat je je huurauto bij het hotel kunt parkeren. Indien dat niet mogelijk is, zijn er in het centrum van Barcelona ook diverse openbare parkeerplekken te vinden.

Lees hier meer over het huren van een auto.

Have your say